Inloggen
 
Zwembad de Heuvelrand te Voorthuizen
Zwembad de Heuvelrand te Voorthuizen
Zwembad de Heuvelrand te Voorthuizen

Zwembad de Heuvelrand te Voorthuizen

Soort project:
Nieuwbouw
Toepassing:
Natuurleien gevelbekleding
Provincie:
Gelderland
Dekkingswijze:
Leisteen:
Dynois 37 Natuurleien
 

Lei Import B.V. heeft in het voortraject Architectenbureau Slangen+Koenis Architecten mogen adviseren voor de leisteen gevelbekleding. 

Het nieuwe binnenzwembad van Voorthuizen staat op de locatie van het gesloopte buitenbad. De locatie heeft een heuvelachtige ligweide met een bosrijke omgeving.

Het stedenbouwkundig ontwerp kenmerkt zich door de 1,5m hoge plateau waarop alle functies zijn gehuisvest. Aan de noord-oostzijde bevindt zich het entreeplein met oriëntatie naar de nieuwe rondweg, aan de zuid-westzijde de buitenterras met spraypark georiënteerd op de zon en naastgelegen sportvelden. Hiertussen is het gebouw geplaatst. Deze opstelling zorgt voor een helder structuur waarin privé en openbare onderdelen van het plan op duidelijke wijze worden begrensd. Door de buitenruimten aan de flanken van het gebouw te positioneren wordt de oppervlakte van de ligweide gemaximaliseerd en krijgt het gebouw een prominente positie. 

Het gebouw is vormgegeven als een steenachtig blok waaruit contra massa’s worden gesneden. De vorm van de contra massa’s zijn gerelateerd aan de functie en de benodigde oriëntatie. Materialisatie wordt ook bepaald door de contra massa’s, de buitenzijde is voorzien van Dynois 37 natuurleien in een dynamische dekking met t.p.v. de sneden warm geanodiseerd aluminium. Aan de binnenzijde is de materialisatie licht en neutraal met t.p.v. de sneden houten bekleding. De heldere opzet van het gebouw zorgt ervoor dat het gebouw met een minimale bezetting is te overzien.

Toegepaste producten


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin