Inloggen
 
Recreatiewoning te Hollandsche Rading
Recreatiewoning te Hollandsche Rading
Recreatiewoning te Hollandsche Rading

Recreatiewoning te Hollandsche Rading

Soort project:
Nieuwbouw
Toepassing:
Natuurleien dakbedekking, Natuurleien gevelbekleding
Provincie:
Utrecht
Dekkingswijze:
Leisteen:
Jade L9 Natuurleien
 

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied ten noorden van Utrecht is een compacte, houten recreatiewoning gerealiseerd met natuurleien dak. Het ogenschijnlijk eenvoudige huisje heeft een archetypische uitstraling met een zadeldak, schoorsteen, houten raambekleding en leisteen dak en gevelbekleding. Door de detaillering, maar ook door de asymmetrische hoofdopzet is een hoge mate van verfijning verkregen.
Het tuinhuis is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen architectenbureau Zecc uit Utrecht en interieurarchitect Roel van Norel. Het basisconcept is ontworpen door Zecc, waarna Roel van Norel het plan in detail heeft uitgewerkt.
Bij de nieuwbouw is de fundering van het bestaande vakantiehuisje hergebruikt, net als de contouren ervan. Door het materiaalgebruik past het huisje naadloos in het omliggende landschap, een kalme, bosrijke omgeving. Het leisteen zadeldak van grijsgroene Jade L9 leien is door de leidekker tot in detail uitgewerkt tegen de houten raambekleding van Western Red Cedar.
Aan één zijde van het huis is de gevel geheel gesloten doordat de natuurleien van het dak doorgezet zijn in het verticale gevelvlak. De andere zijde is voorzien van beweegbare luiken en opent zich naar de groene omgeving. De luiken, die bekleed zijn met horizontale latten, regisseren de lichtinval en het zicht op de omgeving evenals zicht van buiten naar binnen. Met dichte luiken krijgt het huisje een gesloten karakter, mede door de horizontale latten van de luiken die doorlopen in de gevelbekleding. De compleet transparante voorkant van het huis richt zich op het open gedeelte van het landschap.

Toegepaste producten


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin