Inloggen
 
Clustervoorziening te Vught
Clustervoorziening te Vught
Clustervoorziening te Vught

Clustervoorziening te Vught

Soort project:
Nieuwbouw
Toepassing:
Natuurleien dakbedekking, Natuurleien gevelbekleding
Dekkingswijze:
Leisteen:
Dynois 32 Multicolor Natuurleien
 

De Clustervoorziening in het Stadshouderspark te Vught is een gebouw dat aansluit op de belevingswereld en de schaal van het jonge kind. De unieke locatie waarin de school wordt gesitueerd geeft daarbij grote mogelijkheden het onderwijs met de natuur te verbinden.
Het multifunctionele gebouw biedt onderdak aan twee basisscholen, kinderdagverblijf ‘Het Kwartier’, peuterspeelzalen, de turnafdeling van Sportvereniging Prins Hendrik en Stichting Jeugd Aktief.

Het natuurlijke karakter vormt een voornaam uitganspunt. Architect Kees Willems van TenW architecten adviseurs spreekt van een licht en helderwit hart van het veelzijdige pand. ‘De kas en de daklichten zorgen voor veel daglicht en zôneren het interieur in kleine herkenbare delen voor de verschillende gebruikersgroepen. Het lichte interieur met een heldere structuur is verantwoordelijk voor een fris klimaat, overzichtelijk en veilig. Met de brede tribunetrap en de speellokalen wordt een eigen theater in het gebouw gecreëerd.’ Zeer bijzonder is het gevouwen dak in de vorm van een zaagtand afgeleid van de militaire loodsen die eerst op het defensieterrein stonden. Met verschillende dakhellingshoeken (van 18 tot 58 graden) gaat het om een beeldbepalend element. De verdiepingshoogten variëren daardoor van 3,5 tot 6,5 meter. Door het inspringen van de voorgevel wordt op het speelterrein de hoofdentree geduid. De frisse tinten van de Dynois 32 multicolor natuurleien geven het gebouw een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Door de natuurleien gevelbekleding op het dak door te trekken ontstaat een eenheid waardoor het architectonisch ontwerp versterkt wordt.

Toegepaste producten


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin