Inloggen
 

Leistenen dak in een maasdekking, dit natuurleien dak is voorzien van Spaanse samaca leien


 

LEISTEEN DAKBEDEKKING

De selectie van de voor uw dakbedekking geschikte natuurleien, begint al bij de groeves. In intensieve samenwerking met ons, wordt de leisteen kritisch geselecteerd op dikte, maatvastheid en kwaliteit. Dakleien worden in verschillende dekkingswijze toegepast. Wij adviseren u welke dekkingswijze het beste bij uw project past.

leisteen 

Geologisch gezien kan men leisteen omschrijven als een compact, zeer fijn kristallijn gesteente dat wordt gekarakteriseerd door een uitstekende splijtbaarheid. Het gesteente vormt zich gedurende bepaalde geologische processen en onder verhoogde temperatuur en druk uit een ander, ouder gesteente. Dit zijn afzettingen van klei en zeer fijnkorrelig zand.
Een natuurlei is geschikt voor alle denkbare toepassingen. Van oudsher worden natuurleien gebruikt op bijzondere en belangrijke gebouwen als dakbedekking. Tegenwoordig wordt leisteen ook gebruikt als gevelbekleding en vloerbedekking.

Wij beschikken over verschillende leisoorten voor uw dak. Graag adviseren wij u over de keuze in kwaliteit, kleur, dekkingswijze en/of formaat.

Dakleien plaatsen

Leien worden door middel van een leihamer en kapijzer waar nodig op maat gemaakt. Vroeger werden de leien in een stalen of koperen haak gehangen. Na verloop van tijd zijn deze haken gaan doorslijten, hierdoor worden tegenwoordig R.V.S. haken toegepast zowel blank als zwart. Leien waarvan de leihaak niet voldoende grip heeft, bijvoorbeeld door een naad in het dakbeschot, worden door middel van roodkoperen leinagels bijgespijkerd.
Indien gewenst zoeken wij voor u de leidekker die optimaal bij uw project past voor het aanbrengen van uw dakleien.

Raveleijn van pretpark de Efteling is voorzien van een leistenen Samaca dak

Raveleijn - Efteling

Villa te Roderveld is voorzien van een leistenen dak en gevel waarbij er verschillende kleuren zijn gebruikt

Villa Roderveld

 

Dekkingswijze leisteen

In Nederland zijn van oudsher enkel de Duitse Dekking en de Maasdekking toegepast. De leien worden hierbij met haken op het dakbeschot aangebracht. In de loop der jaren zijn er verschillende andere dekkingswijze geïntroduceerd. Voor een overzicht van de natuurleien dekkingswijze; klik hier.

 

 


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin