Inloggen
 Verkiezing 10 mooiste natuurleien daken van Nederland

Op donderdag 16 april is tijdens de Restauratiebeurs de '10 mooiste natuurleien daken' verkiezing gehouden. Leidekkers konden hun projecten met natuurleien daken nomineren. In totaal werden er 47 projecten ingestuurd. Voorafgaand aan de uitreiking hield Johanna Gruijthuijsen een betoog over het initiatief '10 mooiste natuurleien daken van Nederland'.

Lees meer ...


Breuksteen of metselblokken, wat is nu het verschil?

Op het moment dat ik bij Lei Import kwam werken, heeft leisteen mijn hart gestolen. Vanuit mijn verleden was ik wel bekend met het materiaal, maar niet met de variëteit aan kleuren en toepasbaarheden. Binnen Lei Import ben ik verantwoordelijk voor de breuksteen en de leistenen metselblokken, toepassingsmogelijkheden die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen in de ontwerpen van (landschap) architecten. Maar wanneer spreken we nu van breuksteen en wanneer spreken we van metselblokken?

Lees meer ...


Is leisteen duurzaam?

Mijn collega Rob Canton heeft een artikel geschreven over de vraag: Is een natuurlei tegenwoordig eigenlijk duurder dan een fabrieksmatig alternatief?

Het artikel van Rob bevatte regelmatig de kreet ''duurzaamheid''. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag wat is duurzaamheid en resultaten over leisteen en duurzaamheid.

Lees meer ...


Is een natuurlei tegenwoordig eigenlijk duurder dan een fabrieksmatig alternatief?

Lei Import maakt “vandaag” bouwen met de natuur mogelijk
Tegenwoordig wordt binnen een bouwproces steeds meer gekeken naar ecologische bouwmaterialen en verbeterde fabrieksprocessen. Producenten van imitatieproducten willen steeds duurzamer produceren en moeten tegenwoordig door overheidsstreven gaan werken met recyclebare grondstoffen. Prijstechnisch heeft dit in de loop der jaren consequenties gehad.

Lees meer ...


Kwaliteitsborging natuurleien van uit Europese regelgeving

Ereprofessor Jean Pierre Cnudde aan de Universiteit Gent ging in op de Europese regelgeving van natuurleien als dakbedekking. Hij gaf daarnaast zijn persoonlijke visie op de kwaliteit van natuurleien en adviseerde met betrekking tot kwaliteit voor de Nederlandse restauratiesector.

Lees meer ...


De dynamiek van de Welsh Slate groeves, Penrhyn en CWT-y-Bugail

Colin Falconer - Technical Sales Manager bij Welsh Slate - nam de bezoekers mee in de vooruitgang in de traditioneel kwalitatief hoogwaardige leisteen groeves uit Wales, Engeland. Een vakmanschap dat als traditie werd doorgegeven van generatie op generatie.

Lees meer ...


Kwaliteit gegarandeerd

In samenwerking met Provincie Gelderland en Stichting Kerkelijke Gebouwen – Gelderland gaf Johanna Gruijthuijsen een presentatie over het project Nederhemert-Noord. In de presentatie werd het project als case gebruikt waardoor duidelijk werd welke kwaliteitseisen belangrijk zijn in de restauratiebranche en hoe men deze kwaliteitseisen kan garanderen.

Lees meer ...


Dag van het leidekkersambacht

De 2e beursdag stond het leidekkersambacht centraal. Op de stand van Lei Import konden de bezoekers zelf ervaren hoe het is om met leisteen te werken. Fascinerend keek iedereen toe toen leidekker Niels Engelberts het vakmanschap presenteerde.

Lees meer ...

 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin