Inloggen
 Lei Import is deelnemer van de Erfgoedfair ‘Wonen in Historie’ 2015 op Mattemburgh

Op zondag 27 september 2015 vindt op landgoed Mattemburgh in Hoogerheide de vierde editie plaats van de erfgoedfair ‘Wonen in Historie’. Op deze dag vindt u naast traditioneel vakmanschap de mooiste producten op het gebied van stoffering, meubelen, verlichting, kunst, antiek, oude bouwmaterialen en tuinornamenten. Advies van erfgoedspecialisten, bijzondere lezingen en unieke thematische rondleidingen maken deze dag compleet. Op de website van de erfgoedfair vindt u het activiteitenprogramma en de deelnemerslijst.

Lees meer ...


Dak van het Jaar 2015

Op donderdag 16 april heeft Lei Import tijdens de Restauratiebeurs de ’10 mooiste natuurleien daken’ verkiezing gehouden. Leidekkers konden hun projecten met natuurleien daken nomineren. In totaal werden er 47 projecten ingestuurd. Het initiatief van Lei Import werd door Roofs, vakblad voor de dakenbranche, gepubliceerd in de juni editie van het vakblad. De winnaar van de verkiezing werd geplaatst op de cover. De overige projecten werden in het artikel opgenomen. Eén van deze overige projecten was Jachthuis Sint Hubertus te Hoenderloo. 

Lees meer ...


Achter de schermen van de renovatie van het voormalig weeshuis aan de Middelweg in Leiden

Aan de Middelweg in Leiden wordt het voormalig weeshuis omgebouwd tot een schitterend, levensloopbestendig appartementengebouw.

In het toekomstige appartementengebouw gaat de ‘kleine ruïne’ wonen, 4 stellen, 8 mensen met de wens voor zowel een eigen appartement alsook voor een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals keuken en woonkamer.

Lees meer ...


De renovatie van Sporthal de Pijl te Naaldwijk

Sporthal De Pijl in Naaldwijk is gerenoveerd naar ontwerp van HET architectenbureau. Aanleidingen voor renovatie waren de gedateerde look, het intensieve onderhoud en het feit dat de isolatie van de gevels onvoldoende was. Bovendien was er behoefte aan extra bergruimte achterin de sportzaal ten behoeve van de drie sportvelden.

Lees meer ...


Term: Kruijsdak

In een origineel bestek van 1885 las ik: "leijen dak gelegd in kruijsdak".

Wat een mooie term, ik zag de originele tekening van het project en die tekening was anders als wat ik daadwerkelijk op het project zag. Een reden om op verder onderzoek uit te gaan.

Lees meer ...


Maatwerk leistenen tafelblad

Design Studio Wolterinck ontwerpt interieurs, exterieurs, tuinen, terrassen en producten met een eigen signatuur.  Zo kreeg ik onlangs de vraag van Wolterinck om op zoek te gaan naar een leistenen tafelblad, aangezien het huidige tafelblad aan vervanging toe was. Onderscheidend vermogen door middel van materialen die op maat worden gemaak.

Het bestaande tafelblad had een ruwe zijkant waarin de gelaagdheid van leisteen goed zichtbaar was. De nieuwe leisteen moest dus beschikken over een redelijk vlak oppervlakte maar ook homogeen.

Lees meer ...


Leisteen een steengoede oplossing voor asbest

U moet vóór 2024 het asbest van uw woning, woningproject of kantoorgebouw verwijderd hebben. Dat heeft de overheid besloten. Niet voor niks. Oude daken en gevels van asbest kunnen immers slecht zijn voor de gezondheid.

Lees meer ...


Vernieuwing Cast PMR dakramen

Het Cast PMR Dakraam is vernieuwd. 
Het raam is voortaan uitgevoerd met een kunststof thermische onderbreking waardoor een nog lagere U-waarde verkregen wordt. Ook is er een nieuw openingssysteem ontwikkeld waardoor het raam in verschillende standen open te zetten is.

Lees meer ...

 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin