Inloggen
 

Update rondom het Corona-virus

Uiteraard nemen ook wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid waar het gaat om het Corona-virus. Echter willen wij u in deze moeilijke tijden graag zo goed en lang mogelijk van dienst zijn. Op deze pagina leest u het laatste nieuws over de effecten van het Corona-virus op onze services.

 

Update coronavirus en de effecten voor de relaties van lei import

 

Wijzigingsdatum: 04-05-2020

Maandag 4 mei

Afgelopen dinsdag heeft u van ons een laatste update ontvangen. Graag willen wij u kort informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Corona-virus (Covid-19).
 
Spanje
De Spaanse leisteen producenten starten de productie vandaag op. Zij gebruiken de huidige maand mei voor het opstarten van de productie. Gedurende deze maand ligt de prioriteit bij de grote formaten.
 
Welsh Slate
Het management van Welsh Slate heeft Lei Import op de hoogte gebracht dat zij een week vertraging hebben. De herstart vindt hierdoor in week 20 plaats.
 
Glendyne la Canadienne
In Canada is de staat Quebec zwaar getroffen door het Corona-virus en ook hier is de leisteengreove Glendyne gesloten. Media mei gaat men de productie terug opstarten. In aanvang met 30% van de medewerkers.
 
Vanuit de beschikbare voorraden kan er nog altijd geleverd worden.
 
Wij houden u de komende tijd op de hoogte zodat u op de hoogte bent over de actuele stand van zaken.

Heeft u zelf vragen door het Coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

 


 

Disndag 28 april

Afgelopen woensdag heeft u van ons een laatste update met betrekking tot het Corona-virus (Covid-19) ontvangen. Via deze weg brengen wij u graag op de hoogste van de laatste stand van zaken.
 
Spanje
Vorige week hebben wij u geïnformeerd dat de Spaanse leisteen producenten afgelopen maandag gingen opstarten. Helaas is dit voorlopig een week uitgesteld. De gezondheidssituatie in Spanje is nog altijd niet voldoende verbeterd en dat leidde er toe, dat de overheid geen toestemming heeft gegeven. Het is een prioriteit van de groeves de gezondheid van de medewerkers te kunnen waarborgen.
 
Welsh Slate
Het management van Welsh Slate heeft Lei Import op de hoogte gebracht over de voorlopige planning. Welsh Slate is in voorbereiding om de Penrhyn en CWT-y-Bugail leisteen groeves op te starten. Er is gekozen voor een gefaseerde herstart. Zij hanteren hierbij de volgende planning:
- Week 19: Herstart in de groeve zelf, het winnen van de blokken
- Week 20: Herstart aggregates en minerals
- Week 21: Integratie van het team die het onderhoud uitvoeren
- Week 22: Ploegen die verantwoordelijk zijn voor het zagen van de leien
- Week 23 + 24: Opstart productie natuurleien, in twee fases
- Week 25: Welsh Slate is weer volledig in productie
 
Eind volgende week ontvangt u van ons een nieuwe update zodat u op de hoogte bent over de actuele stand van zaken.

Heeft u zelf vragen door het Coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

 


 

Woensdag 22 April

Graag willen wij u kort informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Corona-virus (Covid-19). Wij hebben zojuist een positief bericht van onze Spaanse leisteen producenten ontvangen. De werknemers mogen vanaf aanstaande maandag (27-04-2020) weer naar hun werkplek. Hoe de herstart van de productie precies verloopt is momenteel nog onduidelijk.
 
GESPREK OP AFSTAND
Wij zijn uiteraard telefonisch bereikbaar. Vanaf vandaag kunt u met ons ook videobellen. Tijdens een videogesprek kunt u elkaar rechtstreeks zien. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals Whatsapp videobellen maar ook Microsoft Teams. Zo kunnen wij elkaar in deze coronatijd toch blijven zien

 


 

Woensdag 15 april

Allereerst hopen wij dat het jullie allemaal goed gaat.
 
Via deze wegen geven wij de laatste update over de situatie van de Spaanse leisteen producenten. Aangezien de gezondheidsnoodsituatie in Spanje niet is verbeterd, is het de prioriteit van de leisteen producenten om de gezondheid van de werknemers te waarborgen. Dit is waarom er algemeen besloten is om de sluiting van de leisteen groeves en de productievestigingen te verlengen tot maandag 27 april.
 
Vanuit beschikbare voorraden kan er nog altijd geleverd worden.
 
Uiteraard houden wij u op de hoogte over de actuele stand van zaken.
 
Wij houden u de komende tijd op de hoogte. Heeft u zelf vragen door het Coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

 Donderdag 2 april

Afgelopen week heeft u onze eerste update ontvangen met betrekking tot het Corona-virus en de maatregelen van Lei Import. Wij hebben u beloofd te informeren over de ontwikkelingen.

Update groeves Spanje
De productie van de Spaanse groeves ligt stil. De Spaanse regering heeft gisteren wel besloten dat goederen het land weer uit mogen. Transport internationaal is weer toegestaan. Dit betekent dat de leisteen groeves in ieder geval wel weer kunnen leveren vanuit de bestaande voorraden.

Update groeves Welsh Slate
In Wales gelden sinds afgelopen weekend strengere regels om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook hier heeft men afgelopen vrijdag helaas, noodgedwongen de productie moeten sluiten.
 
Wij houden u de komende tijd op de hoogte. Heeft u zelf vragen door het Coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

 


 

Vrijdag 27 maart

Uiteraard nemen ook wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid waar het gaat om het Corona-virus. Echter willen wij u in deze moeilijke tijden graag zo goed en lang mogelijk van dienst zijn. Ons kantoor als ook ons depot blijft daarom geopend. Wij leveren u de leien gewoon zoals u gewend bent.  
 
Wij voelen onze plicht om onze relaties waar mogelijk te ondersteunen waarbij wij ons beseffen dat ook wij in deze onze beperkingen hebben. Samen zou het ons moeten lukken om een passende oplossing te vinden, daarom hanteren wij de volgende maatregelen:
- Geen externe klantbezoeken. Wij zijn uiteraard telefonisch bereikbaar.
- De showroom blijft open, echter alleen op afspraak én 1 bezoeker per afspraak.
- Wij schudden geen handen en houden 1.5 meter afstand om de kans op besmetting tegen te gaan.
- Roep bij voorkeur de leien tijdig af, zodat wij u kunnen verzekeren van een correcte uitlevering.

Update groeves Spanje
De Spaanse regering heeft strenge beschermingsinstructies aan de groeves opgelegd om in de werkplaatsen te mogen blijven werken. Om die reden hebben de meeste groeves besloten de productie stop te zetten tot in ieder geval maandag 13 april. Wij hebben dagelijks contact met de groeves en volgen de situatie van dag tot dag. Op dit moment kunnen de groeves in ieder geval wel nog steeds leveren vanuit de bestaande voorraden.

Update groeves Welsh Slate
Bij Welsh Slate doet de groeve er op dit moment alles aan om de productie door te laten lopen. Ook hier gelden strenge beschermingsinstructies. Minder werknemers in de productie, meer afstand van elkaar, wat als gevolg heeft dat de productie van natuurleien vermindert. Dit kan vertragingen tot gevolg hebben. Lei Import krijgt tweemaal per week een update van Welsh Slate. Wij houden u goed op de hoogte. Heeft u zelf vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

Update transport
Op dit moment hebben de meeste landen hun grenzen gesloten, waardoor internationaal transport bemoeilijkt wordt. In beginsel zijn de grenzen voor internationaal transport geopend, echter is het zeer lastig transporteurs te vinden en lopen de wachttijden bij de grenzen en dus ook de kosten van het transport op.

 


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin