Inloggen
 

Keramische pannen met inkjettechnologie

Tijdens de BouwBeurs in Utrecht introduceerde Lei Import een assortiment keramische pannen met inkjettechnologie op de Nederlandse markt: de BorjaJET.

Het Maasbrachtse Lei Import, specialist in natuurleien dakbedekkingen, heeft het assortiment uitgebreid met een grootformaat keramische pan. Bijzonder aan deze pan is de inkjet print die wordt meegebakken en afgewerkt met een beschermende coating. De print zorgt voor een fraaie, authentieke uitstraling. De BorjaJET pan biedt architecten en opdrachtgevers zodoende nieuwe mogelijkheden als het gaat om de vormgeving van daken en gevels. De pannen hebben door de aanwezige textuur en de natuurgetrouwe print de uitstraling van echt hout, marmer, cement, geoxideerd metaal of natuursteen. Binnen elke kleur zorgen 21 verschillende prints voor een gevarieerd, niet-repeterend eindresultaat. Producent Tejas Borja geeft 30 jaar garantie op de print.

Klik op de afbeelding voor het originele artikel:

Introductie keramische pannen met inkjettechnologie door Lei Import tijdens de bouwbeurs

Lei Import speelt met de introductie van deze keramische pan onder meer in op de vraag naar gebouwoplossingen waarbij gevel en dak uitgevoerd zijn in hetzelfde materiaal: “Steeds vaker zien we architectuur die gebaseerd is op loft- en schuurwoningen, waarbij gevel en dak uitgevoerd zijn in hetzelfde materiaal,” aldus Jasper Boesten van het bedrijf. “Er wordt gezocht naar eenheid, waarbij op grote schaal juist weer de diversiteit met een uniforme verbinding centraal staat. Dit hebben wij gevonden in een nieuw materiaal, namelijk de keramische pan met inkjettechnologie van Tejas Borja.”

VARIATIE
Het betreft een assortiment vlakke dakpannen, die in grote afmetingen (de grootste variant is de Tejas Borja FLAT-5XL van 457 mm x 510 mm) verkrijgbaar zijn. Dit formaat pannen weegt 6,7 kg per pan. De variatie in uitstralingen is bijzonder groot, omdat feitelijk te spelen is met zowel het kleurenpalet, de kleurschakeringen, de prints en het reliëf. Zodoende zijn effecten te bereiken die zelfs van dichtbij nauwelijks zijn te onderscheiden van de nagebootste materialen. De pannen zijn als reguliere dakpannen te verwerken.

Lei Import verwacht met de introductie van deze innovatie vooral een oplossing te bieden voor de meer luxueuze particuliere woningen en bedrijfsgebouwen. De reacties tijdens de Bouwbeurs waren enthousiast, dus men koestert zeker verwachtingen voor dit product. Boesten: “De fabrikant, een familiebedrijf dat al sinds 1899 actief is, investeert voortdurend in Research & Development en blijft dan ook voortdurend innoveren. Daardoor is de fabrikant pionier in het gebruik van deze technologie en de automatisering van productieprocessen. De moderne laboratoria op haar eigen terrein voeren geautomatiseerde inspecties uit op het hele productieproces. Dit garandeert de continue kwaliteit en productie naar internationale standaarden en normen.”‚óŹ

Dit artikel kunt u lezen op www.steildak.nl.


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin