Inloggen
 

Lei Import als specialist aanwezig op Restauratiebeurs Duurzaamheid en Monumenten

Tijdens de Open Monumentendag 2018 organiseert de gemeente Maastricht op zaterdag 8 september de Restauratiebeurs Duurzaamheid en Monumenten. Lei Import is op deze dag één van de aanwezige specialisten.

 

Restauratiebeurs Duurzaamheid en Monumenten

Voor Open Monumentendag 2018 is landelijk het thema "In Europa" gekozen. In Maastricht wordt daarnaast het thema duurzaam erfgoed belicht. Op zaterdag 08 september wordt daarom door de gemeente Maastricht in de Lambertuskerk de Restauratiebeurs Duurzaamheid en Monumenten georganiseerd.

Technologische ontwikkelingen en innovaties bieden voor het monumentaal erfgoed steeds meer kansen om verduurzaming mogelijk te maken met behoud van de cultuurwaarden van het erfgoed. Het toepassen van zonne-energie, dubbel glas of het isoleren van vensters, daken of muren is bij monumenten of historische panden niet altijd mogelijk zonder de monumentale kwaliteit aan te tasten. Op de beurs kunnen mensen die informatie willen inwinnen over de mogelijkheden om een monumentaal pand op verantwoorde wijze te verduurzamen terecht bij verschillende specialisten op het gebied van duurzaamheidsoplossingen, subsidiemogelijkheden, duurzaamheidshypotheken en technische innovaties.

 

Lei Import

Met meer dan 25 jaar ervaring in natuurleien en restauratieprojecten mag Lei Import zich één van de specialisten noemen die zich tijdens deze beurs presenteert. Om de energieduurzaamheid van gebouwen te verbeteren worden in de hedendaagse bouwpraktijk nogal eens standaardoplossingen toegepast. Het kiezen voor deze standaardoplossingen kan echter ernstige gevolgen hebben voor de technische staat en uitstraling van historische gebouwen. Lei Import laat op zaterdag 8 september zien dat er ook andere dan standaard oplossingen mogelijk zijn.

 

Natuurleien

Bij Lei Import werken we dagelijks aan verschillende natuurleien restauratieprojecten. Dit onder het motto: Advies en begeleiding voor het natuurleien dak of leisteen gevel van A tot Z, want leisteen is één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur:

  • minimale levensduur van 80 jaar;
  • duurzaam;
  • onderhoudsvrij;
  • kleurvast;
  • onbrandbaar;
  • bestand tegen alle weersinvloeden. 

Om aan de groeiende vraag naar esthetisch verantwoorde, duurzame oplossingen op het dak te voldoen, heeft Lei Import ook de volgende producten in het gamma:

 

Cast PMR Dakramen

De isolerende dakramen van Cast PMR vormen de ideale oplossing voor daglicht en zijn toepasbaar in alle soorten dakbedekking. Door de slanke profilering vallen ze geheel in de dakbedekking, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassing op het monumentale dak.

 

Zonne-energie

Clearline Fusion van de Britse fabrikant Viridian Solar is solar PV met de hoogste kwaliteit en esthetiek. Een dakgeintegreerd PV-systeem is een voor de hand liggende keuze bij de renovatie van een bestaand dak. Het ClearlineFusion indaksysteem is onderscheidend t.o.v. andere indaksystemen, omdat de zonnepanelen als zodanig het systeem voor de dakintegratie vormen. ClearlineFusion vormt de zgn. eerste waterbarrière en is als enige zonnepaneel ter wereld BBA-gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking.

 

Open Monumentendag

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september. Deze dag wordt georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dit weekend gratis toegankelijk voor publiek; hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl

 

Graag zien wij u op zaterdag 8 september om u te laten informeren over duurzaamheid en monumenten. U bent van harte welkom in de Lambertuskerk aan het Koningin Emmaplein te Maastricht. De beurs is geopend van 10:00 - 17:00 en de toegang is gratis.


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin