Inloggen
 

RCO House

 

Je ooit al eens afgevraagd hoe dat werkt op de achtergrond, een orkest? Wat wij zien is meestal het uiteindelijke resultaat: “het concert”. Maar wat gaat daaraan vooraf, en hoe? Het Koninklijk Concertgebouworkest maakt dat voor ons inzichtelijk, zij krijgen namelijk een eigen huis en geven iedereen een inkijkje in het verloop van de bouw en verbouw. Het ‘RCO House’ ligt op een steenworp afstand van het Concertgebouw en kijkt uit op het Museumplein.

Het pand biedt na een grondige verbouwing, onder leiding van aannemer Koninklijke Woudenberg behalve aan noodzakelijke oefenruimtes voor musici onder meer ruimte aan een ensemblezaal voor kleine concerten, lezingen en educatieve activiteiten.

Ook de staf vestigt zich in het pand en achter het bestaande (Berlage-)pand wordt nieuwbouw gerealiseerd met studio’s, foyers en een ruimte voor fysiotherapie. Team V architectuur zorgt hier, samen met Bureau Fritz voor de partituur volgens welke men het oude en nieuwe gedeelte kunstig aan elkaar verbind.

In het dak worden de van Lei Import afkomstige Cast PMR Dakramen geplaatst voor een optimale daglichttoetreding mét behoud van het originele karakter van het pand.

Met de verbouw en nieuwbouw wordt voorzien in een grote behoefte en gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen plek creëren. Het orkest hoopt het pand in 2018, rond de viering van zijn 130ste verjaardag, te kunnen betrekken.

Op de hoogte blijven van de voortgang van de verbouw en nieuwbouw van het RCO House? Er wordt een RCO House blog bijgehouden waarop u de werkzaamheden op de voet kunt volgen.
https://www.concertgebouworkest.nl/nl/rco-house-blog

 

 


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin