Inloggen
 

Visuele leikeuring - Wie wordt de nieuwe Wim?

 

We zouden er haast een televisie spelshow van kunnen maken, met voor de uiteindelijke winnaar een geweldige nieuwe uitdaging. De titel “onafhankelijk visueel leikeurder” en de mogelijkheid om dit werk uit te gaan voeren als één van de weinige visueel leikeurders die Nederland heeft.

Onderdelen waarop men tijdens de show getoetst zou kunnen worden is de kennis en kunde van de natuurleien met betrekking tot:
• gemiddelde dikte
• vlakheid
• kleur van het gesteente
• haaksheid
• vorm
• zichtbare insluitingen
• oppervlak
• afmetingen
• klankkleur
• het kunnen zien uit welke groeve de lei afkomstig is (waarbij men bonuspunten kan verdienen door de locatie juist aan te wijzen op de topografische kaart)

Om het geheel spectaculair af te sluiten zou men de potentiële nieuwe Wim een obstakel parcours met een krat natuurleien op de heftruck kunnen laten afleggen. Zo snel en veilig mogelijk met zo weinig mogelijk breuk het krat natuurleien van A naar B brengen.

Bovenstaand is natuurlijk een zeer populaire manier om aandacht te vragen voor het verdwijnen van de kennis en kunde van de onafhankelijk visueel leikeurder. Wim Jansen heeft aangegeven te willen gaan afbouwen en langzamerhand aan zijn pensioen te gaan beginnen. Er is echter weinig animo en nieuwe aanwas om zijn werkzaamheden over te nemen.

Kwaliteitsborging van natuurleien is en blijft belangrijk. Zowel voor de restauratie- als nieuwbouwsector. In het kader van de kwaliteitsborging stelt ook in de nieuwbouwsector een architect of aannemer zijn opdrachtgever steeds vaker voor om de voor hen bestemde partij natuurleien te laten controleren.

Een visuele inspectie van een partij natuurleien zegt veel over de kwaliteit. Deze gegevens zijn ook van belang voor het resultaat van het werk van de leidekker. Wat ons betreft zien we dus graag “de nieuwe Wim” snel opstaan. Zodat de kwaliteitsborging van natuurleien gewaarborgd is én blijft!

Bent u de nieuwe Wim? Of geïnteresseerd in het werk van de onafhankelijke visuele leikeurder? Laat het ons weten!

 


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin