Op bezoek bij Dreadnought Tiles

27 september 2023
Afgelopen week hebben Sophie Nelissen en Ralf Heijthuijzen een bezoek gebracht aan Dreadnought Tiles in Brierley Hill, Engeland. Daar hebben ze zich verder verdiept in het productieproces van de leipannen.

v.l.n.r.: Lee Perkins, Sophie Nelissen, Bernie Fyans en Ralf Heijthuijzen

Een jaar geleden kwamen we per toeval in contact met Dreadnought Tiles, een Engelse producent van leipannen. Inmiddels een vaste partner waar we graag mee samen werken. Hun historie is een ware traditie. In 1805 begonnen als een familiebedrijf en inmiddels vele generaties lang expertise opgebouwd met een consistente filosofie gericht op de lange termijn.

Een leipan is een platte, keramische dakpan zonder zijsluitingen en meestal in de vorm van een lei. Een andere naam die ook regelmatig gebruikt wordt, is tegelpan. De meest sierlijke vormen en verrassende kleuren zijn mogelijk. Door de platte vorm geeft de leipan een dak of gevel een nostalgische en exclusieve uitstraling. Ideaal om te gebruiken voor verschillende vormen, zoals een rond dak.

Dreadnought heeft verschillende soorten leipannen in hun assortiment: handgemaakt, rustiek of machinaal gemaakt. De kleurmogelijkheden variëren van blauw tot klassiek diep rood.

Waarom kiezen voor Dreadnought leipannen?

Dreadnought leipannen bieden diverse kwaliteitsverhogende kenmerken:

  1. Uitzonderlijke hardheid: De leipannen van Dreadnought zijn zeer duurzaam en minder gevoelig voor weersinvloeden, waardoor ze minder snel groen worden dan andere soorten.
  2. 30 jaar garantie: Vertrouw op kwaliteit, ondersteund door een garantie van 30 jaar.
  3. Lage waterabsorptie: De Engelse leipannen hebben slechts een waterabsorptie van 4%, terwijl andere soorten hogere percentages hebben. Dit zorgt voor een uitstekende waterbestendigheid.
  4. Niet-poreuze kleisoort: De kleisoort van Dreadnought leipannen is niet poreus, waardoor ze solide en robuust zijn.
  5. Hoogwaardig bakproces: De Engelse leipannen worden gebakken op hogere temperaturen, wat bijdraagt aan hun kwaliteit en duurzaamheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom. Deze is ook op zaterdag op afspraak geopend. Maak een afspraak via onze website: www.lei-import.nl/contact/

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Maak een afspraak in onze showroom

Contact