Inloggen
 Term: Kruijsdak

In een origineel bestek van 1885 las ik: "leijen dak gelegd in kruijsdak".

Wat een mooie term, ik zag de originele tekening van het project en die tekening was anders als wat ik daadwerkelijk op het project zag. Een reden om op verder onderzoek uit te gaan.

Lees meer ...


Maatwerk leistenen tafelblad

Design Studio Wolterinck ontwerpt interieurs, exterieurs, tuinen, terrassen en producten met een eigen signatuur.  Zo kreeg ik onlangs de vraag van Wolterinck om op zoek te gaan naar een leistenen tafelblad, aangezien het huidige tafelblad aan vervanging toe was. Onderscheidend vermogen door middel van materialen die op maat worden gemaak.

Het bestaande tafelblad had een ruwe zijkant waarin de gelaagdheid van leisteen goed zichtbaar was. De nieuwe leisteen moest dus beschikken over een redelijk vlak oppervlakte maar ook homogeen.

Lees meer ...


Leisteen een steengoede oplossing voor asbest

U moet vóór 2024 het asbest van uw woning, woningproject of kantoorgebouw verwijderd hebben. Dat heeft de overheid besloten. Niet voor niks. Oude daken en gevels van asbest kunnen immers slecht zijn voor de gezondheid.

Lees meer ...


Vernieuwing Cast PMR dakramen

Het Cast PMR Dakraam is vernieuwd. 
Het raam is voortaan uitgevoerd met een kunststof thermische onderbreking waardoor een nog lagere U-waarde verkregen wordt. Ook is er een nieuw openingssysteem ontwikkeld waardoor het raam in verschillende standen open te zetten is.

Lees meer ...


Verkiezing 10 mooiste natuurleien daken van Nederland

Op donderdag 16 april is tijdens de Restauratiebeurs de '10 mooiste natuurleien daken' verkiezing gehouden. Leidekkers konden hun projecten met natuurleien daken nomineren. In totaal werden er 47 projecten ingestuurd. Voorafgaand aan de uitreiking hield Johanna Gruijthuijsen een betoog over het initiatief '10 mooiste natuurleien daken van Nederland'.

Lees meer ...


Breuksteen of metselblokken, wat is nu het verschil?

Op het moment dat ik bij Lei Import kwam werken, heeft leisteen mijn hart gestolen. Vanuit mijn verleden was ik wel bekend met het materiaal, maar niet met de variëteit aan kleuren en toepasbaarheden. Binnen Lei Import ben ik verantwoordelijk voor de breuksteen en de leistenen metselblokken, toepassingsmogelijkheden die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen in de ontwerpen van (landschap) architecten. Maar wanneer spreken we nu van breuksteen en wanneer spreken we van metselblokken?

Lees meer ...


Is leisteen duurzaam?

Mijn collega Rob Canton heeft een artikel geschreven over de vraag: Is een natuurlei tegenwoordig eigenlijk duurder dan een fabrieksmatig alternatief?

Het artikel van Rob bevatte regelmatig de kreet ''duurzaamheid''. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag wat is duurzaamheid en resultaten over leisteen en duurzaamheid.

Lees meer ...


Is een natuurlei tegenwoordig eigenlijk duurder dan een fabrieksmatig alternatief?

Lei Import maakt “vandaag” bouwen met de natuur mogelijk
Tegenwoordig wordt binnen een bouwproces steeds meer gekeken naar ecologische bouwmaterialen en verbeterde fabrieksprocessen. Producenten van imitatieproducten willen steeds duurzamer produceren en moeten tegenwoordig door overheidsstreven gaan werken met recyclebare grondstoffen. Prijstechnisch heeft dit in de loop der jaren consequenties gehad.

Lees meer ...

 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin