Inloggen
 

In de spotlight: Katzenberg natuurleien

 

Trip down memory lane naar precies 10 jaar geleden toen Lei Import B.V. de Katzenberg natuurleien afleverde voor restauratie van het dak van de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar.

10 jaar later

Nu, 10 jaar later staat er opnieuw een steiger rondom deze kerk, maar deze keer om een heel andere reden! De Grote Kerk Alkmaar bestaat dit jaar 500 jaar en dat wordt groots gevierd. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in de viering is de 'Klim naar de Hemel'. Van 1 mei tot 1 augustus 2018 is iedereen van harte welkom een kijkje te nemen op het balkon dat tegen de kerk aangebouwd wordt.

‘Het Laatste Oordeel’ van dichtbij

Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering van Jacob van Oostsanen, bewonderen.

Naar de hemel (dak)

Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes leidt een trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Vanaf deze hoogte wordt beter inzichtelijk wat een indrukwekkende constructie deze laat-Gotische kerk is.
En natuurlijk is het genieten van het overweldigende uitzicht!

Voor meer informatie over het het project "Klim naar de Hemel" verwijzen wij u graag naar de website van dit project: www.klimnaardehemel.nl
Zo'n unieke kans om de Grote Sint Laurenskerk te bekijken kunt u haast niet laten lopen (en mooi meegenomen, u kunt de Katzenberg natuurleien van dichtbij bekijken ;-)

Wilt u meer informatie over de Katzenberg natuurleien die Lei Import B.V. levert?
Gebruik deze link dan om snel verder te kijken op onze website.


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin