Inloggen
 

Monumentencongres 2017

 

Vanuit Maasbracht is de rit naar Leeuwarden natuurlijk een aardig eindje. Maar aangekomen bij de Blokhuispoort maakte het zicht op de toegepaste Cast PMR Dakramen voor Simon een hoop goed.

Congres
Het congres werd op een frisse manier geopend door Commissaris van de Koning Arno Brok, waarna er een introductiefilmpje van Mijn Blokhuispoort werd getoond. Jan van der Mast vertelde over de kracht en waarde van communities en de kersverse minister van OCW, Ingrid van Engelshoven kwam langs en scheen een licht op haar plannen voor monumentenzorg.
Hierna vond er een interactieve sessie plaats waarbij er met behulp van een app en een panel op het podium stellingen beantwoord werden, gevolgd door een leuke Kidsmindz presentatie over hoe je de jeugd betrokken bij en geïnteresseerd krijgt voor monumenten.

Deelsessies
Na dit “algemene” gedeelte werd het tijd voor de deelsessies. Simon nam deel aan de sessie “Betekenisvol herbestemmen”, waarbij hij “bouwteam” als rol kreeg toebedeeld. Simon: “Elke groep kreeg een casus, onze casus was het herbestemmen van een koepelgevangenis. Deze casus werd besproken met de groep, ieder vanuit een eigen rol (waar invulling voor aangeleverd werd). Het was erg interessant om in een andere rol naar een project te kijken. Er werd in ieder geval duidelijk dat het wenselijk is om een lange termijn plan te maken, zodat je rekening kunt houden met alle partijen en wensen en hier ook beter invulling aan kunt geven.”
De sessie werd afgesloten met het kort doornemen van de verschillende eye-openers per groep en wederom een interactieve sessie door middel van een app met verschillende stellingen over de casus.

Afsluiting
Als afsluiting van de dag natuurlijk dé borrel met bekendmaking van Jong Monumenten Talent 2017. Deze eer viel te beurt aan Max Beijk. Al met al een leuke dag waar we nieuwe kennis en inzichten opgedaan hebben en heel veel mensen gesproken hebben.


 

Twitter


Actualiteiten

Reviews:

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier
Algemene Voorwaarden
Disclaimer

Volg ons via
facebook   linkedin   twitter   linkedin   linkedin   linkedin